Japanska manualna masaža


Glavni cilj japanske manualne masaže je ispravljanje položaja zdjelične regije i postavljanje kralježnice i ostalih zglobova tijela u pravilan položaj. Da bi se to postiglo potrebno je prvenstveno otpustiti napetosti mišića odnosno mekih tkiva koji podržavaju naš koštani sustav te potom pravilno postaviti zglobove cijeloga tijela. Naime, ako se meka tkiva omekšaju i opuste, kosti i zglobovi se tada mogu lakše namjestiti u pravilan položaj.

Daljnjim aktiviranjem organizma, vježbama istezanja u prvom redu, povećavamo opseg pokreta, smanjujemo tonus unutar struktura te onemogućavamo prvobitnom tonusu da ponovno poremeti zglobne strukture unutar tijela.

Kako izgleda tretman i kome se preporučuje?
Tijekom tretmana pacijent leži na strunjači, sjedi ili je u klečećem položaju. Poželjno je da osoba bude odjevena u  udobnu pamučnu odjeću koja ne sputava pokrete. Tretman može trajati od 45 minuta pa i više, ovisno o procjeni terapeuta. Ova masaža daje odlične rezultate kod osoba koje imaju probleme s kralježnicom. Pokazala se korisnom kod osoba koje zbog prirode posla dugo  vremena tijelo drže u istom položaju, poput osoba koje rade na računalu, glazbenika, i slično. Tehnika se sve više koristi i kod mnogih sportaša preopterećenih svakodnevnim intenzivnim treninzima.

Komentari su zatvoreni.