Manualna limfna drenaža

Prema indikaciji primjenjujemo limfnu drenažu u preventivne svrhe, u svrhu liječenju pacijenata s edemima i/ili limfedemima dijelova tijela, te nakon korekcijskih (plastičnih) operacija i ostalih operacijskih zahvata koji imaju za posljedicu otekline dijelova tijela.

Preventivna manualna limfna drenaža
Limfna drenaža je poseban oblik masaže koji djeluje relaksirajuće i detoksikacijski ako se primjenjuje kod zdravih osoba – na donjim ekstremitetima (dio anticelulitnog tretmana i tretmana umornih i otečenih nogu), na trbuhu (pomaže u vrijeme ciklusa kod žena, te kod rješavanja problema sa zatvorom), te na licu, vratu i dekolteu u kozmetičke svrhe.

Terapijska manualna limfna drenaža
Manualna limfna drenaža idealna je metoda kod svježih sportskih ozljeda, praćenih oteklinom dijela tijela.
Manualnu (ručnu) limfnu drenažu provodimo i u estetske svrhe. Najčešće se primjenjuje kod problema s oticanjem nogu, s venama na nogama ili nakon estetskih zahvata (korekcije nosa, kapaka, liposukcije).

Kompletna dekongestivna fizioterapija limfedema
Primjenjujemo sveobuhvatni pristup u tretiranju limfedema klijentima koji imaju navedene tegobe (primarni limfedem, sekundarni limfedem) provodeći kompletnu dekongestivnu fizioterapija limfedema. Kompletna dekongestivna fizioterapija limfedema sastoji se od:

  • fizioterapijske procjene
  • manualne limfne drenaže
  • bandažiranja zahvaćenog dijela tijela
  • individualno izrađenog programa terapijskih vježbi
  • edukacije pacijenata

Ovim se programom uspješno tretira limfedem ruke nakon operacija dojke (mastektomije).

Komentari su zatvoreni.