Čekićasti prst

Mallet finger bila je dijagnoza koju je imala naša pacijentica, radi se o ozljedi tetive prsta. Prst na svom vršku (zadnjoj falangi) opušteno visi budući da je tetiva djelomično otrgnuta sa hvatišta.

Pacijentica nam se javila za provođenje fizioterapije nakon imobilizacije koju je nosila prema preporuci traumatologa. Problem koji se javio pri nošenju udlage na prstu je ozljeda kože prsta, ograničena mogućnost savijanja prsta (fleksije) i vrlo otežano samostalno ispružanje prsta u potpunosti. Pri svakodnevnim poslovima, prst bi joj zapinjao i to bi izazivalo dodatnu bol.

Odlučili smo se na edukaciju pacijentice potpomognutim vježbama ozlijeđenog prsta u smjeru savijanja i opružanja. Za održavanje aktivno pruženog prsta koji uz to ne ograničava izvođenja savijanja prsta – poslužili smo se aplikacijom Kinesiotape-a. Pacijentica je bila vrlo zadovoljna jer  joj u svakodnevnim poslovima, zahvaljujući traci, više nije zapinjao prst.

Svakih tri do pet dana lijepili smo traku i provjeravali izvođenje vježbi od strane pacijentice, te smo pratili napredak terapije.

Po završetku terapije, pokretljivost ozlijeđenog prsta u potpunosti se vratila.

Ovaj unos je objavljen u Iz Ergovitine prakse. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.