Diskus hernia

Mlađa osoba ženskog spola s dijagnozom diskus hernije slabinske kralježnice (utvrđeno magnetnom rezonancom na nivou L4/L5) zadnjih godinu dana trpila je velike bolove na području slabinske kralježnice i duž desne noge do koljena. Tijekom hoda često su joj se javljala presjecanja u nogama i nekoliko sekundi bi osjećala toliku slabost da bi morala ostati na mjestu dok taj osjećaj ne prođe. Uzimala je puno lijekova protiv bolova. Tegobe su se sve više pojačavale, a na Bowen terapiju je došla jer joj prijašnje terapije nisu pomagale.

Provodili smo 6 tretmana u nizu. Svaki put sa sve većim poboljšanjem, a ono što je motiviralo pacijenticu bio je prvi tretman nakon kojeg su odmah nestala presijecanja i slabost u nogama.

Pacijentica je još neko vrijeme nakon ciklusa od 6 terapija, dolazila jednom mjesečno na jedan tretman. U tim dolascima uvijek su bili pozitivni komentari s njene strane, te i od strane liječnika, budući da je kontrolna magnentna rezonanca pokazala značajno smanjenje hernijacije.

Pacijentica se vratila svim sportskim aktivnostima kojima je mislila da se više neće baviti – trčanje, rolanje, skijanje. Odrađuje posao pretežno u sjedećem položaju u autu, uz vrlo male nelagode vezane uz dugo sjedenje, a ne uz prijašnje kontinuirane bolove.

Ovaj unos je objavljen u Iz Ergovitine prakse. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.