Migrena

Pacijent star 26 godina, boluje od migrena od svoje petnaeste godine života.

Pojava migrena povezana je sa meteorološkim prilikama, na promjenu vremena pacijentu se manifestiraju tegobe.

Simptomi su bili: bol koja traje cijeli dan i noć, uz povraćanje, mučninu. Jedina terapija koja  je pomagala bili su ležanje u tihoj i mračnoj prostoriji i lijekovi protiv bolova. Trajanje tegoba bilo je od pola do cijelog dana, a učestalost gotovo jednom tjedno jedan napad migrene.

Na prvoj Bowen terapije odrađeni su osnovni relaksacijski pokreti duž kralježnice. Do idućeg tretmana koji je uslijedio za 7 dana došlo je do bitnih promjena vremena – pao je snijeg. Po riječima pacijenta, na takve velike promjene napad migrene bio je normalna pojava. No već, nakon prvog tretmana glavobolja se pojavila samo u tragovima i trajala je manje od sat vremena, te je prošla bez tableta protiv bolova.

Nakon tri provedene Bowen terapije, pacijentu se više nisu pojavljivale migrene.

Savjetovano mu je povremeno održavanje tretmana – jedna terapija u nekoliko mjeseci. U nekoliko takvih susreta pacijent je prijavio svoje zadovoljstvo razvojem situacije s migrenom. Više mu se ne javljaju migrene i glavobolje u prijašnjem obliku. Ako ponekad, vrlo rijetko i ima teškoća one prođu vrlo brzo i bez uzimanja lijekova.

Ovaj unos je objavljen u Iz Ergovitine prakse. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.