Masaže

Ponuda masaža u Ergoviti
– vrstu masaže određujemo prema našoj procjeni i potrebama klijenta

Aroma ručna masaža cijelog tijela

Aroma masaža je najčešće primjenjivan oblik aromaterapijskih tretmana. Učinci masaže na tijelo i um su višestruki – poboljšava cirkulaciju, regulira krvni tlak, stimulira limfu, potiče detoksikaciju, regulira probavu, jača imunosustav, olakšava bolove, glavobolje, stvara osjećaj zadovoljstva, reducira stres… Pri ovoj masaži, eterična ulja razrijeđena baznim, kroz kožu ulaze u naš krvotok odnosno tjelesni sustav, i djeluju na opuštanje te dodatno njeguju kožu. Uvod u aroma masažu u Ergoviti je tretman suhog četkanja kože (eng. dry brushing). Četkanje kože, mekom četkom s prirodnim dlačicama, na suho uklanja mrtve stanice kože, a ako se često provodi, poboljšava cirkulaciju, uljepšava ten i čini kožu zdravijom. Također se stimulira limfni sustav. Suho četkanje je metoda detoksifikacije tijela koju je korisno što češće primjenjivati. Više o suhom četkanju kože

Medicinsko-sportska masaža cijelog tijela

Medicinsko-sportska masaža je masaža posebno orijentirana na mišiće i dijelove tijela koje imaju tegoba ili su izloženi stresu treninga. Nakon napornog treninga mišići, tetive i ligamenti su izloženi malim ozljedama koje tijelo liječi proizvodnjom kolagena. Putem sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, zagrijavaju se i omekšavaju tkiva, poravnavaju se mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija, ubrzava odstranjivanje otpadnih tvari i mliječne kiseline iz organizma. Sportska masaža održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim ozljedama, povećava opseg kretnji, snagu ozlijeđenih mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini nas spremnijima na nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima.
Jedan od ciljeva sportske masaže je smanjiti mišićnu napetost te postići duboku tjelesnu i psihičku opuštenost. Sportska masaža se može provoditi prije aktivnosti ili natjecanja i nakon aktivnosti ili natjecanja.

Parcijalna medicinsko-sportska masaža oboljelih dijelova

Parcijalnom medicinsko-sportskom masažom tretiraju se problematični dijelovi tijela za poboljšanje stanja muskulature i smanjenje bolova.
Često se koristi u kombinaciji s fizikalnim i manualnim terapijama.

Više o razlici između medicinske i aroma masaže

Prenatalna – masaža za trudnice

Masaža tijekom trudnoće usmjerena je na posebne potrebe trudnica, i prilagođava se kroz tromjesječja trudnoće. Prenatalnom masažom poboljšavaju se funkcije mišića, cirkulacije i trudnica se oslobađa mentalnog i tjelesnog umora. Zbog anatomskih promjena u trudnoći uobičajena je pojava boli u leđima, zdjelici. Bolovi i oticanja mogu se smanjiti vježbom, Bowen terapijom, limfnom drenažom , kineziotapingom i prenatalnom masažom.

Chair massage – antistres terapeutska masaža

Antistres tretman u stolici (još se naziva i “Chair-massage”, te ”Aku-masaža”), pruža osjećaj opuštanja već nakon prvog tretmana. Tretman traje do 30 minuta. Za provedbu antistres tretmana nije se potrebno skidati niti se koriste masažna ulja, već se udobno smjestiti u stolici i pratiti upute fizioterapeuta. Rezultate možete očekivati nakon jednog tretmana, u smislu opuštanja, a dugoročne prednosti možete postići kontinuiranom primjenom od jednog tjednog tretmana kroz nekoliko dolazaka u nizu.

Aroma anticelulitna ručna masaža

Intenzivna ručna masaža kritičnih dijelova tijela s ciljem povećanja lokalne cirkulacije za pomoć u smanjenju obujma i oblikovanju tijela.
Nudimo i kompletni tretman oblikovanja tijela.

Refleksološka masaža stopala

Ova se masaža zasniva na učenju kineske medicine o tome da svaki organ našeg tijela ima odgovarajuću refleksnu zonu na stopalu. Stoga se stimuliranjem određenih točki može utjecati i na određeni organ, ali i organizam u cjelini, u svrhu prevencije ili uklanjanja poremećaja u njegovom funkcioniranju. Masaža se izvodi na stopalima, tabanima i donjim dijelovima nogu oko zglobova. U Ergoviti se kombinira refleksološka masaža stopala sa aroma masažnom kupkom stopala, a cijeli tretman nazivamo “Mini spa”.

Hot stone masaža

Masaža zagrijanim vulkanskim kamenjem potekla je od indijanskih i havajskih šamana. Izvodi se sa na oko 60 °C ugrijanim vulkanskim kamenjem koji se najprije polažu po energetskim linijama i točkama po nauljenom tijelu. Potom se kamenjem, kružnim pokretima masira cijelo tijelo. Ova masaža na učinkovit način omogućava psiho-fizičko relaksiranje, puni životne baterije i osnažuje organizam. Potiče prokrvljenost, protok limfe, izmjenu tvari, probavu, podiže imunitet organizma, te uklanja napetost i bolove u mišićima. Pomaže kod stresa, napetosti, nervoze, menstrualnih tegoba i nesanice, te zagrijava zglobove i vezivno tkivo.

Japanska masaža

Glavni cilj ove masaže je ispravljanje položaja zdjelične regije i postavljanje kralježnice i ostalih zglobova tijela u pravilan položaj. Da bi se to postiglo potrebno je prvenstveno otpustiti napetosti mišića odnosno mekih tkiva koji podržavaju naš koštani sustav te potom pravilno postaviti zglobove cijeloga tijela.
Tijekom tretmana klijent leži na strunjači, sjedi ili je u klečećem položaju. Poželjna je udobna pamučna odjeća koja ne sputava pokrete. Tretman može trajati od 45 minuta pa i više, ovisno o procjeni terapeuta. Ova masaža korisna je kod osoba koje imaju problema s kralježnicom, te kod osoba koje zbog prirode posla dugo  vremena tijelo drže u istom položaju, poput osoba koje rade na računalu, glazbenika, i slično. Sve više se koristi i kod mnogih sportaša preopterećenih svakodnevnim intenzivnim treninzima.

Komentari su zatvoreni.