Za trudnice i rodilje

U fizioterapijskom studiju Ergovita primjenjujemo postupke za prevenciju i ublažavanje tegoba u trudnoći i u poslijeporođajnom razdoblju.

To su:

  • Grupne vježbe za trudnice – tjelesna priprema za porod koja uključuje i vježbe disanja za porod te vježbe relaksacije
  • Fizioterapija kod križobolja i vratobolja – dozvoljenim fizioterapijskim postupcima i specifičnim individualnim terapijskim vježbama i masažama pomažemo trudnicama koje imaju tegobe s kralježnicom za vrijeme trudnoće kao i neposredno nakon nje
  • Ostali zdravstveni problemi u trudnoći i poslijeporođajnom razdoblju – glavobolje, alergije, mastitis (upala dojki), bolovi u želucu, problemi s probavom – Bowen terapijom pomažemo trudnicama i mladim majkama da im razdoblje trudnoće i majčinstva prođe što ugodnije
  • Pomoć u održavanju zdrave trudnoće, poticanju prirodnog poroda i lakšeg poslijeporođajnog oporavka – Bowen terapija pomaže zdravstvenim tegobama u trudnoći, ali se ciklusom tretmana i kad nema tegoba, stvaraju preduvjeti za prirodni porod (pomoć pri pozicioniranju djeteta, ako je na zadak; pomoć prirodnom terminu poroda, kod majki koje su prenijele trudnoću i čeka ih inducirani porod ili carski rez).
  • Kontrola dijastaze nakon poroda – Prema nađenom nalazu preporučit ćemo daljnje tjelesne aktivnosti. Ovim postupkom preveniramo nastanak patološke dijastaze nakon poroda, educiramo pravilnim terapijskim vježbama u slučaju postojanja dijastaze ili dajemo “zeleno svjetlo” za nastavak bavljenja uobičajenim sportskim aktivnostima mladih mama. Saznajte više.
  • Poslijeporođajne vježbe – izuzetno važna pomoć mladoj majci kako bi joj se tijelo što prije vratilo u formu nakon poroda. U sklopu vježbi mjerimo stanje dijastaze, provodimo trening zdjeličnog dna i stavljamo naglasak na pravilno vraćanje trbušnih mišića na stanje prije poroda.
  • Tretman za pomoć kod dojenačkih kolika – kod dojenčadi s grčevima (kolikama) radimo Bowen tretman i tako umanjujemo tegobe djetetu, a i roditeljima koji s dosadašnjim metodama većinom nisu mogli pomoći svom djetetu. Djeci koja imaju ustanovljena razvojna odstupanja (CPK, Distoni sy.) pomažemo individualnim razvojnim vježbama. Educiramo roditelje za kreativno i motorički poticajno bavljenje djecom u vježbi, kao i pri svakodnevnim aktivnostima (baby handling).
  • Oblikovanje tijela tijekom dojenja – Nudimo programe oblikovanja tijela mamama nakon poroda, koji uključuju korištenje prirodne aroma kozmetike specijalno izrađene za majke dojilje, provođenje ciljanih vježbi jačanja trbušnih mišića i zdjeličnog dna, te dozvoljenih elektrostimulacijskih procedura. U suradnji sa stručnjacima iz područja nutricionizma, možete kod nas dobiti i savjete o optimalnoj prehrani tijekom razdoblja dojenja, te prema procjeni i inidividualni jelovnik.

Komentari su zatvoreni.