Upala porebrice kod djeteta

Djevojčica u dobi od 10 godina žalila se na bolove na području rebara zadnja 3-4 tjedna. Bolovi su bili najveći prije spavanja i tijekom noći, prema majčinim riječima. U istom razdoblju je djevojčica preboljela i jedan respiratorni infekt, koji je liječen antibioticima uz pojačavanje simptoma astme od koje također boluje.

Nakon pregleda pulmologa, utvrđena je sumnja na upalu porebrice ali i mogućnost nastanka tegoba zbog lošeg držanja i izrazito spuštenih stopala.

Majka nam se obratila zbog vježbi za stopala i kralježnicu. Procjenom djetetovog stanja, odlučili smo se ipak na Bowen tretman budući da je najvažniji cilj bio umanjiti ili otkloniti bolove, a tek onda pristupiti izradi programa individualnih vježbi za stopala i kralježnicu.

Bowen tretman se sastojao od vrlo malo procedura, budući je djevojčicin organizam bio već iscrpljen dugotrajnim bolovima i nedavno liječenim infekcijama.

Nakon tjedan dana, u telefonskom razgovoru, djevojčicina mama nas je obavijestila da se djevojčica još tu večer prije spavanja žalila na bolove, a sutradan (i nadalje) više nije.

Sad kad je bol otklonjena i nakon pregleda kod ortopeda dogovorit ćemo novi susret na kojem ćemo izraditi program terapijskih vježbi. Njih će djevojčica naučiti i nekoliko puta provesti pod našim nadzorom, a nakon toga će vježbati kod svoje kuće.

Ovaj unos je objavljen u Iz Ergovitine prakse. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.