Migrena u trudnoći

bowen2Samo osobe koje imaju migrene mogu znati s kakvim problemima žive – potmula stezanja, isijavanja koja kulminiraju u konstantu oštru bol zbog koje se poželi pobjeći “iz svoje kože”. No to, na žalost, nije moguće.
Pomoć su uglavnom lijekovi. Lijekovi koji ne liječe stanje, nego umanjuju bol koja i dalje ostaje prisutna u tijelu.

Zbog migrene nam se obratila i svježa trudnica.
Zadnjih deset godina patila je od snažnih migrena koje se javljaju u prosjeku tri puta mjesečno i traju po tri dana. Bol koju je ta mlada žena redovito osjećala opisala je pomoću skale jačine boli od nula do deset ocjenom 6-7, uz sve lijekove.
No, u trudnoći se naravno uzimanje lijekova ne preporučuje.
U šestom tjednu trudnoće, ti su se bolovi i dalje javljali, no sada, bez lijekova oni su bili jačine deset na skali do deset.

Razgovarale smo, procijenila sam mišićno koštano stanje i cjelokupno zdravlje pacijentice. Odlučile smo se na Bowenovu terapiju. Napravile smo tri tretmana u kontinuitetu. Nakon prvog tretmana, javila se jedna migrena (u jednom iznimno zahtjevnom danu za nju), no prošla je bez lijekova, vrlo brzo. Nakon drugog i trećeg tretmana nije bilo migrena. Nakon mjesec dana klijentica me je nazvala da je imala u međuvremenu jednu migrenu i da bi voljela ponoviti tretman. Napravila sam još jedan Bowenov tretman usmjeren na problem s glavoboljom, ali usmjeren i na trudnoću – budući Bowenova tehnika pomaže u pripremi tijela za promjene koje se događaju tijekom trudnoće, te može izuzetno pozitivno djelovati na porod.

Danas, dva mjeseca kasnije sam saznala da je to, našoj klijentici, bila zadnja migrena, zbog čega sam jako sretna i zato i pišem ovaj post.

Ovaj unos je objavljen u Iz Ergovitine prakse. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.