Nasmiješite se proljeću

Krajem zime naša su tijela umorna zbog smanjenog kretanja, nepravilne prehrane, zagađenja zraka, unosa antibiotika ili drugih lijekova, te nedovoljnog unosa vitamina iz svježeg voća i povrća. Tromi smo i umorni, a nivo energije potrebne za svakodnevno funkcioniranje iz dana u dan je sve niži.

Nije rijetkost da proljetni umor nastojimo ublažiti trošenjem raznih vitaminskih pripravaka, ali puno je korisnije provesti cjelovito čišćenje organizma tzv detoksikaciju. Stručnjaci savjetuju najmanje dvije serije detoksikacije godišnje, jednu u proljeće, a drugu u jesen. Proces detoksikacije u idealnim uvjetima traje mjesec dana, a uključuje izmjenu prehrane, tjelovježbu te mehaničke postupke na koži. Idealan postupak koji djeluje ne samo mehanički na kožu, već i na povećanje imuniteta te uklanjanje metaboličkog otpada, suviška vode, otrova, bakterija i stranih tvari iz tkiva je ručna limfna drenaža.

Pogledajmo, koji bi se elementi proljetne detosikacije mogli provesti u užurbanom rasporedu u kojem danas svi živimo.

Osnovni pokretač izmjene tvari u organizmu, kretanje možete povećati tako da započnete s programom aerobnih vježbi dva sata tjedno, pješačenjem na posao/s posla, ili izbjegavanjem lifta barem jednom dnevno : vremenska potrošnja cca 3 sata tjedno.

Profesionalni tretman ručne limfne drenaže, koji se provodi jednom tjedno, pokrenut će regeneraciju organizma puno brže i učinkovitije od klasične masaže: vremenska potrošnja 1 sat tjedno.

Jutro započnite čašom vode s limunom, danju pijte sokove od svježeg voća, povećajte unos svježeg sirovog povrća i vaša će se jetra polako pročišćavati.

Naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom, te trljanje frotirskim ručnikom cijeloga tijela potaknut će cirkulaciju.

Nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina u aroma lampi pospiješit će detoksikaciju i relaksirati vas: vremenska potrošnja 0 sati.

Pronađite 3 sata tjedno za sebe, preduhitrite proljetni umor i depresiju, te se nasmiješite proljeću koje dolazi!

Ovaj unos je objavljen u Članci. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.