Yumeiho – Japanska manualna terapija/masaža

Što je Yumeiho?
Yumeiho manualna terapija je naziv za strukturiranu terapeutsku metodu koju je kreirao 70-tih godina prošlog stoljeća japanski fizioterapeut gosp. Masayuki Saionji.


Glavni cilj?

Glavni cilj Yumeiho terapije je ispravljanje položaja zdjelične regije i postavljanje u pravilan položaj kralježnice i ostale zglobove tijela.

Kako se to postiže?
Da bi se to postiglo potrebno je prvenstveno otpustiti napetosti mišića odnosno mekih tkiva koji podržavaju naš koštani sustav te potom pravilno postaviti zglobove cijeloga tijela.

Naime, ako se meka tkiva omekšaju i opuste, kosti i zglobovi se tada mogu lakše namjestiti u pravilan položaj.

Kako održavati učinak Yumeiho masaže?
Daljnjim aktiviranjem organizma, vježbama istezanja u prvom redu, povećavamo opseg pokreta, smanjujemo tonus unutar struktura te onemogućavamo prvobitnom tonusu da ponovno poremeti zglobne strukture unutar tijela.

Ukoliko niste skloni vježbama, potrebno je 1-2 puta mjesečno održavati dobiveni učinak Yumeiho tretmana.

Kako izgleda tretman?
Tijekom tretmana pacijent leži na strunjači, sjedi ili je u klečećem položaju. Poželjno je da osoba bude odjevena u udobnu pamučnu odjeću koja ne sputava pokrete. Tretman može trajati od 45 minuta pa i više, ovisno o procjeni terapeuta.

Kome se preporučuje?
Yumeiho terapija daje odlične rezultate kod osoba koje imaju probleme s kralježnicom. Pokazala se korisnom kod osoba koje zbog prirode posla dugo vremena tijelo drže u istom položaju, poput osoba koje rade na računalu, glazbenika, stomatologa i slično. Tehnika se sve više koristi i kod mnogih sportaša preopterećenih svakodnevnim intenzivnim treninzima.

Terapija se može primijenjivati kod djece, preporučuje se kod skoliotičnog držanja ili kao dio sveobuhvatne terapije skolioza.

Yumeiho se može provoditi i preventivno, odnosno početi s masažom prije nego što se počnu javljati problemi.

Ovaj unos je objavljen u Članci. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.