Bowen tretman novorođenčadi

Imali ste težak porod?
Dijete vam ima grčeve, nemirno je, razdražljivo, ima otežanu probavu…?
Jeste li probali s Bowen terapijom?

Mnogo djece dolazi u Ergovitu na tretman za pomoć kod dojenačkih grčeva (kolika), za pomoć ako su djeca plačljivija ili razdražljivija nego što je to uobičajeno ili imaju problema sa spavanjem ili probavom.

Od najmlađeg djeteta koje je bilo oko deset dana staro do starije dojenčadi bilo je raznih iskustava, većinom takvih da su rješeni problemi zbog kojih su roditelji sa djetetom došli. Nekada je bio dovoljan jedan tretman (kao kod djeteta deset dana starog), a nekad se morala napraviti serija i od pet tretmana (uglavnom djeca koja su imala poslijeporođajne infekcije ili još neki dodatni problem osim grčeva). Važno je strpljivo provoditi tretman, jer se u Bowen terapiji djece još više naglašava važnost puštanja čovjekovog tijela da u vrijeme u kojem ono može i koje je najbolje za njega napravi izvjesne promjene. Nisu to uvijek promjene koje roditelj vidi i očekuje, kao npr. smanjenje grčeva, mogu biti i promjene koje se ne vide a koje pomažu djetetu da sanira posljedice tjelesne i emocionalne npr. teškog poroda ili da se riješi toksina prisutnih u tijelu zbog ranog liječenja antibioticima…

Ono što izdvajamo je važnost ranijeg tretmana, čim nastupe simptomi i važnost provođenja isključivo Bowen terapije. Mozak tek rođenog djeteta ne treba previše stimulacije da bi započeo i proveo postupak balansiranja stanja u organizmu. Ako roditelji provode i masažu i Bowen i kapi i čajeve i zagrijavanje trbušćića, sve u isto vrijeme – dječji mozak će se “zagušiti” sa prevelikom količinom informacija i neće odgovoriti niti na jedan podražaj.

Zato molimo roditelje djece da se pridržavaju sljedećih uputa nakon tretmana:
– zajedno s Bowen tretmanom ne provoditi druge oblike terapija
– ponuditi mlijeko i/ili vodu češće nakon tretmana, u slučaju da dijete bude pojačano žedno
– pružiti djetetu potporu i utjehu.

Ovaj unos je objavljen u Iz Ergovitine prakse, Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.