Život nakon ugradnje umjetnog zgloba ramena

Našoj je pacijentici ugrađen umjetni zglob ramena u specijalnoj bolnici Akromion i prof. dr.sc. Čičak, izuzetno zadovoljan uspjehom operacije uputio je gospođu na provođenje intenzivne rehabilitacije.

Prije nekoliko godina, kada je to bilo, zaista je bio izazov preuzeti takav slučaj. Dodatna motivacija bila je ispuniti zacrtane planove u dva mjeseca nakon čega se pacijentica trebala vratiti poslu, koji zahtjeva veliku pokretljivost ramenog zgloba u svim smjerovima.
Nakon fizioterapijske procjene, utvrdili smo ciljeve terapije, dinamiku dolaženja i plan vježbi koje će gospođa provoditi kod kuće. U tretmanu smo, ovisno o problemima na koje smo tijekom rehabilitacije nailazili, osim vježbi pokretljivosti i snage koristili i Kineziotaping, limfnu drenažu, Bowen terapiju.
Kroz, u početku tri, a kasnije dva tjedna susreta tijekom mjesec i pol dana, vratili smo ramenu punu pokretljivost do koje je operater sugerirao da se dođe. Što je još važnije, gospođa se prema planu vratila svojim intenzivnim poslovima bez ikakve slabosti operiranog zgloba i iste ruke.

Kako nam se naši pacijenti jave kad su u prolazu, drago nam je i da nam se naša draga gospođa jednom u prolazu javila sretna i zahvalna što iznimno dobro funkcionira s umjetnim zglobom ramena. Izuzetno je bio zadovoljan i prof.dr.sc. Čičak. No, naš je rad i trud bio zajednički, jer je program vježbi naša pacijentica kod kuće provodila u početku dva puta dnevno, a kasnije smo se složile da je vježbanje jednom dnevno nastavilo davati zadovoljavajući učinak. Veliki napor i ulaganja pacijentice i nas, dalo je takve dobre rezultate.

Na početku nismo znali što nas čeka, bilo je i teških i bolnih dana, no bitan je završetak liječenja i puna funkcija na poslu i u obitelji naših korisnika!

Ovaj unos je objavljen u Iz Ergovitine prakse. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.